Arie van Bennekum
Captia plc.

Arie van Bennekum

Arie van Bennekum is a pragmatic who embeds his pragmatism in structure, discipline and common sense. He has done this from his very early days in the health care and the military forces up to where he is today. This eventually led to being one of the authors of the Agile Manifesto and expert in the area of Agile Project Management, team facilitation, Agile techniques and user involvement.

Over the years Arie has become an expert in international Agile transformations. He has developed models for organizational competencies, the transformation process, coaching types and other topics which facilitate an Agile transformation, a not so easy job. He has created a team around him of highly skilled Agilists with various profiles from technical development coaches to psychologists to support the human and organizational aspects of the transformation.

Believe in his team, facilitating them to reach for their best combined with client and end user involvement has his focus when he speaks, presents, demonstrates and lectures about Agile as thought leader of Wemanity, as chair of the Agile Consortium International, lecturer at Universities and presents at conferences.

The complexity in the simplicity of Agile
www.wemanity.com | linkedin | twitter | Download presentatie |

 

Frank Stavenuiter
Atos

Frank Stavenuiter

Frank Stavenuiter (1969) is begonnen in de IT na zijn HTS opleiding. Na zelf geprogrammeerd te hebben is Frank al vroeg begonnen in de software industrie waar hij geleerd heeft in oplossingen te denken. Hierbij is pragmatisme zijn kracht. Technologie en technologische ontwikkelingen zijn zijn kennisgebied waarbij hij zich voornamelijk bezig houd met de toepasbaarheid. Zijn motto is “Technologie is leuk maar alleen als je er iets mee kan”. Frank is recent overgestapt naar Atos waar hij een nieuwe afdeling leidt die zich bezig houdt met nieuwe technologie in de outsourcings markt (cloud oplossingen, KI etc). Daarvoor was Frank CTO Software voor IBM Benelux en als zodanig veel bezig met toepasbaarheid van Watson (Cognitieve technologie) in de Benelux markt. Dit naast zaken als blockchain, GDPR, etc..

Frank wordt regelmatig gevraagd als spreker op grote events, meetups, etc..

Digitale transformatie, voor sommigen nu al geen keuze meer!

 

Ing. Musa Lodin
Crest Energy BV

Musa Lodin

Musa Lodin ((Afghanistan, 31 mei 1981)) studeerde technische bedrijfskunde aan de hogeschool Utrecht en werkt voltijds als procesmanager bij Crest Energy b.v.

Daarvoor werkte hij onder andere als projectcoördinator, lead engineer 380.000 Volt, installatieverantwoordelijke (GVB) bij diverse energy bureaus in Nederland.

Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van projecten volgens de Systems Engineering methodiek en voert al jaren projecten uit voor de grote netbeheerders als TenneT en Eneco en Stedin.

Requirements Engineering in de Systems Engineering Wereld

 

Harry Julsing
Mithun Training & Consulting BV

Harry Julsing

Harry Julsing (Nederland, 1 juli 1962) studeerde commerciële economie aan de Hogere Economische School, aangevuld met diverse technische- en communitieopleidingen gedurende zijn carrière. Sinds begin jaren negentig is hij direct en indirect betrokken bij invoering van software en systems engineering methoden en technieken. In eerste instantie met Yourdon, later object georiënteerde technieken en modelleertools en later ook requirements engineering tools zoals Doors, Caliber en nu Polarion (wat meer een application lifecycle tool is).

Hij is gespecialiseerd in invoering van requirements engineering technieken middels training en consultancy en begeleidt ook Polarion implementaties bij klanten.

Requirements Engineering in de Systems Engineering Wereld

 

Mark Bovenkerk
KLM

Mark Bovenkerk

Mark Bovenkerk is Team Manager Digitizing for KLM Passenger Operations. Binnen Digitizing for KLM Passenger Operations wordt de mobile employee strategy voor frontline employees ontwikkeld.

In zijn rol als team manager is Mark verantwoordelijk voor:

  • een team van functioneel applicatie managers (FAM), business analisten en informatieanalisten. De focus ligt op de analyse en het onderhoud van mobile technologies voor frontline medewerkers.
  • de ontwikkeling en implementatie van de Mobile Employee Strategy door diverse SCRUM ontwikkelteams.

Digitizing KLM (de impact en gevolgen van agile werken voor analisten binnen KLM)

 

Dennis Geluk
DiVetro

DennisGeluk

Dennis Geluk is een senior informatieanalist en partner van DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar IT ervaring. Dennis is een gecertificeerd Use-Case 2.0 coach. Hij heeft bij verschillende organisaties een spilfunctie vervuld bij het implementeren van UC2.0, het invoeren van Agile werken en het verbeteren van requirements standaarden.

Dennis is momenteel werkzaam binnen het Digitizing KLM programma van de KLM. Binnen dit programma is Dennis verantwoordelijk voor het implementeren van een vernieuwde agile werkwijze voor business- en informatie analisten.

Digitizing KLM (de impact en gevolgen van agile werken voor analisten binnen KLM)

 

Ian Mitchell
Ability Engineering

Ian Mitchell

Ian Mitchell has been a BA for more than 20 years, and has taught, mentored and led teams of BAs in many industries. He's written and taught courses on UML and BPMN, Sparx Enterprise Architect and team modelling, and is an enthusiastic, entertaining and engaging speaker. See his blog: The Artful Modeller - http://theartfulmodeller.com

The BA as Knowledge Curator

 

Eelco de Vaal
Okapion

EelcoDeVaal

Met een achtergrond in vormgeving en communicatie heeft hij zich al vanaf de opkomst van de cd-rom bezig gehouden met het ontwerpen van de juiste User Experiences. Gedurende de afgelopen 20 jaar heeft hij zich gespecialiseerd op het snijvlak van IT en eindgebruiker. Zo heeft hij jaren ervaring opgebouwd binnen CMG en mag hij ook binnen zijn eigen bedrijf Okapion gerenommeerde namen als IKEA, Philips, BDO en Shell tot zijn klanten rekenen.

Hij doet het, maar werkt het ook? (UX als succesfactor in de Customer Experience)

 

Ronald Zijlstra
Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB)

Ronald Zijlstra

Ronald Zijlstra is reeds 14 jaar strategische adviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. Een vereniging van gemeenten en gemeenteambtenaren die de belangen behartigt van gemeenten op het terrein van persoonsinformatie, identiteiten en verkiezingen.

Hij is sinds de start van Modernisering GBA (later Operatie BRP) betrokken bij dit programma en bij de opstelling en het onderhouden van de functionele specificaties van Burgerzakenmodules. Daarbij maakt hij gebruik van expertise vanuit de achterban en werkt daarbij samen met KING.

Bijhouden van wijzigingen binnen een release

 

Rob den Hollander
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) / DiVetro

Rob den Hollander

Rob den Hollander Rob is senior informatieanalist bij DiVetro. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in IT en hij is UC2.0 master practitioner, Agile coach en SAFe progam consultant.

Rob is vanaf 2012 via KING betrokken bij het opstellen en beheren van de specificaties voor de functionele ketenbeschrijving voor de BRP. Rob is verantwoordelijk voor de consistentie van het model waarin alle specificaties vastliggen en faciliteert een complex review-/goedkeuringsproces om wijzigingen gepubliceerd te krijgen.

Bijhouden van wijzigingen binnen een release

 

Fred de Meij
BNP Paribas Cardif

Fred de Meij

Fred de Meij is CIO van BNP Paribas Cardif en verantwoordelijk voor IT, IT Security, Business Continuity, Procurement en Outsourcing. Daarnaast is hij Commissaris bij Unive Oost en BV Zorg Oude IJssel. Altijd werkend op het snijvlak van IT en Business heeft hij omvangrijke verandertrajecten begeleid. Zijn recente interesses gaan uit naar de toepassing van Blockchain Technology en AI.

Agile Time to Market

 

Gisbert Oskam
Devoteam

Gisbert Oskam

Gisbert Oskam werkt aan grootschalige verandertrajecten bij klanten in de financiele sector. Hij heeft daar zijn sporen verdiend als onder andere agile coach, en change manager. Hiernaast is hij voor Devoteam actief als trainer binnen de Devoteam Academy waar hij Agile en business analyse trainingen verzorgt. Zijn recente interesses gaan uit naar IoT en blockchain toepassingen.

Agile Time to Market

 

Ivonne Pensa
SQS Nederland B.V.

Ivonne Pensa

Drs. I. Pensa is Lead Business Analist bij SQS BeNeLux, en is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van business en ICT in alle lagen in de organisatie. Ze heeft meerdere IT-strategie- en development-projecten gemanaged en strategisch advies uitgebracht aan diverse organisaties. Momenteel geeft zij leiding aan de business analisten binnen SQS BeNeLux.

Digitaliseren kan je leren

 

Anouschka Scholten
Userneeds

Anouschka Scholten

Als coach, facilitator en teamlid help ik mensen en organisaties om producten en diensten te maken die mensen graag gebruiken. Ik houd er van om mensen te empoweren en zo organisaties te vernieuwen en te verbeteren.

Dit doe ik ruim 20 jaar in de rol van Interactie-Ontwerp en User Experience consultant voor organisaties als ProRail, Gemeente Amsterdam, Philips, Sanoma, Triodos Bank en KPN.

Richting geven met user feedback loops

 

René van de Wiel
Entrador

Rene van de Wiel

Rene van de Wiel is een Business Analist met meer dan 30 jaar ervaring bij banken, verzekeringsmaatschappijen en de overheid. Hij is werkzaam bij Entrador. Gedurende zijn carrière heeft Rene steeds weer gezien hoe moeilijk en complex het is om een probleemsituatie duidelijk te definiëren en hoe belangrijk het is om daar de stakeholders al in een vroegtijdig stadium bij te betrekken. Rene is vijf jaar geleden begonnen met zich te verdiepen in en het toepassen van SSM omdat dit naar zijn mening de beste methode is om deze complexe uitgangssituaties te adresseren.

Kent de klant zichzelf wel – hoe ontdek ik wat de klant echt wil?

 

Katarzyna Kot
BA Coach

Katarzyna Kot

Katarzyna Kot is een Business Analist met ruim 15 jaar ervaring in de bancaire en high-tech sectoren. Op dit moment is zij werkzaam voor BA Coach. Zes jaar geleden kwam zij in aanraking met SSM en sindsdien is zij de potentie in gaan zien van de denktechnieken waar SSM gebruik van maakt. Deze denktechnieken stellen de stakeholder centraal en omdat Katarzyna dit principe zelf ook als uitgangspunt hanteert was het een logische stap voor haar om SSM in al zijn facetten te doorgronden en in de praktijk te brengen. Katarzyna geeft ook cursussen in business analyse waarbij SSM een steeds terugkerend onderwerp is.

Kent de klant zichzelf wel – hoe ontdek ik wat de klant echt wil?

 

Kenny Baas
Xebia

Kenny Baas

Kenny Baas is a Software and Test Automation Engineer at Xebia who coaches teams in using Domain Driven Design, Behaviour Driven Development, Test Driven Development, Property Based testing, and Continuous Delivery.

He is an advocate for collaborating in open spaces, such as Example Mapping and Event Storming, to engineer requirements, and design of software along with business- and stakeholders.

With these methods, he aims to create a transparent collaborative domain space with constant and instant feedback of the software that is being built.

Requirements lie! Create ubiquitous acceptance criteria with Behaviour Driven Development (BDD)

 

Nick van Giessel
Xebia

Nick van Giessel

Nick van Giessel is a consultant helping customers with continuous integration, agile methodologies and fast feedback.

Since testing drives software development, and should no longer be treated as a separate phase in the development process, it's important that teams implement test automation as the cornerstone of their development process. I would support every organisation to do just that.

Requirements lie! Create ubiquitous acceptance criteria with Behaviour Driven Development (BDD)

 

Ing. Mark Rienks
TenneT TSO B.V.

Mark Rienks

Mark Rienks heeft na zijn studie energietechniek enkele jaren gewerkt bij een regionale netbeheerder welke in 2004 door TenneT is overgenomen. De afgelopen dertien jaar heeft hij bij TenneT diverse technische functies bekleed bij zowel bij de (interne) service provider als asset management afdeling. Momenteel werkt hij als projectontwikkelaar aan energieprojecten in Noord-Holland én is daarnaast nauw betrokken bij het verbeteren van de AM-standaarden in samenwerking met Arcadis en Croon.

De opbouw van een requirements database voor TenneT’s asset management standaarden

 

Ing. Dick B. Grotholt
Arcadis Nederland BV

Dick Grotholt

Dick Grotholt is van oorsprong Civiel ingenieur. Na zijn studie heeft hij een lange ervaring in projectmanagement en consultancy voor projecten in het bereik van asset informatie, signing, basisregistraties, GIS en BIM opgebouwd. Bij Arcadis is hij projectmanager voor de afdeling Informatiemanagement; vanuit deze rol trekt hij voor Arcadis het project “AM Standaarden TenneT”.

De opbouw van een requirements database voor TenneT’s asset management standaarden

 

Filip Hendrickx
Altershape

Filip Hendrickx

After almost 10 years in business consultaning and a prior 10 years in software engineering and research, Filip Hendrickx founded altershape to help established organisations become corporate startups. Filip helps customers define and establish their long term vision through short term improvements and innovations. To do this, he follows a structured yet pragmatic approach, by bridging BA with lean startup and innovation techniques. Filip is also an active member of the IIBA Brussels chapter.

Think-shape-try your idea: hoe innovatie faciliteren in jouw organisatie?

 

Tom Verweijen
Test Aankoop/Euroconsumers

Tom Verweijen

Tom Verweijenis portfolio manager at Test-Aankoop / Test-Achats, a Belgian consumer defense organization. Before, Tom worked for 15 years as a business process management consultant and business analyst. In his current position he supports the organization in the definition, execution and follow-up of the strategy. He is also responsible for a team of business architects.

Think-shape-try your idea: hoe innovatie faciliteren in jouw organisatie?

 

Remco Bunder
NS

Remco Bunder

Remco Bunder studeerde Informatie en communicatie technologie en is nu informatie analist bij NS- Stations.

In zijn zoektocht naar innovatie op het gebied van requirements engineering kwam process mining op zijn pad. Vervolgens heeft hij hier een impuls aan gegeven bij de NS. Samen met zijn collega behaalde hij de 2e plaats tijdens de NS –ICT innovatie awards 2017 met een process mining project. Sindsdien is hij regelmatig betrokken bij proces optimalisatie trajecten met de inzet process mining.

Remco, was ook spreker op het process mining camp 2017 bij de TU-Eindhoven

Hoe Process Mining gebruikt kan worden door analisten

 

Joris Mens
NS

Joris Mens

Joris Mens (1989) studeerde Business Informatics aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in Business Process Management. Zijn afstudeeronderzoek naar het toepassen van procesmanagement voor het borgen van kwaliteitsnormen in de zorg werd bekroond met de BPM Student Award. Joris werkte daarnaast als onderzoeker en docent op de Hogeschool Utrecht. Hij gaf colleges en workshops over BPM en aanverwante onderwerpen, zoals business rules, business-IT alignment, en process mining. Tegenwoordig ontwikkelt hij IT-strategie bij de Nederlandse Spoorwegen en past process mining toe om processen te verbeteren.

Hoe Process Mining gebruikt kan worden door analisten

 

Guus Harten
de Rechtspraak

Guus Harten

Guus Harten (1956), senior-rechter in de rechtbank Amsterdam en product-owner KEI-IT-Bestuursrecht. Werkzaam bij de Rechtspraak sinds 1987. Vanaf 1991 naast het rechterlijk werk betrokken geweest in vele functies bij verbeterprojecten in de rechtspraak, zoals uniformeringsprojecten, IT-vernieuwing en organisatieontwikkeling. Veel ervaring op gebieden waar gebruikers en ontwikkelaars moeten samenwerken. Vanaf 2014 bij het programma KEI werkzaam als product-owner, verantwoordelijk voor de digitalisering van het bestuursrecht.

Digitalisering van de Rechtspraak

 

Maarten Wijers
de Rechtspraak

Maarten Wijers

Maarten Wijers (9 juli 1964), business/informatie analist (BCS). Werkzaam voor de rechtspraak sinds 2008. Hoofdontwerper binnen het onderdeel bestuursrecht van het digitaliseringsprogramma KEI. Gefascineerd door het software-ontwikkelproces met een passie voor agile.

Digitalisering van de Rechtspraak

 

Ellen Schuurink
Hogeschool Utrecht

Ellen Schuurink

Ellen Schuurink studies the art of learning. Being a cognitive psychologist, she has the background and knowledge of the science of learning. Having the theoretical knowledge on how the brain works, how we store information and how we retrieve information helps her design and conceptualize innovative learning products. With her creative mind and feel for technology, she is able to turn concepts into products.

Customer Experience: met welke tools en methoden bereik je optimaal resultaat?

 

Martin Schouten
Le Blanc Advies

Martin Schouten

Martin Schouten (1979) werkt al meer dan 10 jaar op het snijvlak van business en ICT in een breed scala aan organisaties (o.a. belastingdienst, zorgverzekeringen, banken, onderwijs). Als informatiekundige en businessanalist wil hij ervoor zorgen dat mensen met plezier en gemak gebruik maken informatietechnologie, want dat komt zowel de mens als de organisatie ten goede. Martin geeft bij Le Blanc Academy cursussen businessanalyse van de British Computer Society, waar hij de cursisten op weg helpt naar het International Diploma in Business Analysis.

Customer Experience: met welke tools en methoden bereik je optimaal resultaat?

 

Martijn Aslander
Martijn Aslander

MartijnAslander

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta en AmsterdamConnected.

Zowel op het podium als in zijn publicaties brengt hij met hartstocht en humor de complexe impact van technologie op de samenleving in kaart.

Nooit Af!