DREAM event 2010 Introductie
De opening werd verricht door Arnold Winkelman, Business Directeur Atos Origin Systems Integration. In zijn presentatie gaf hij aan hoe Atos Origin zélf lean is en hoe zich dat uit op hét ICT project, de Olympische Spelen. Keynote spreker Suzanne Robertson – bekend van vele boeken en de Volere methode – wist haarfijn uit te leggen hoe je teveel of juist te weinig requirements voorkomt: een uitgebalanceerd dieet. Ze betoogde – met haar recentste boek in de hand – dat het zinloos is om je alleen te concentreren op het invullen van de juiste templates en denken dat je daarmee 'aan requirements management doet'. De tweede keynote spreker was Prof. Dr. Ir. Sjir Nijssen. Deze bevlogen grondlegger van het vakgebied kenniskunde kreeg het publiek in de namiddag snel op zijn hand. Niet alleen door een flinke dosis humor in zijn verhaal te stoppen, maar zeker door enkele opzienbarende uitspraken te doen. 'OMG heeft in december 2009 aangegeven dat er geen toekomst meer is voor UML' Of: 'Requirements in een tekstdocument zijn niet te analyseren, niet te begrijpen en niet te doorzien. Ze moeten in een database waar je vragen aan kunt stellen'.
De overige presentaties behandelden onder meer Toekomstvaste scenario's (DNV CIBIT Arjen Uitenboogaard), Global Sourcing (AO Kees Kranenburg), Getting your requirements right (IBM Han van Gerwen), Agile Experience Workshop (AO Toni Otten), Concept Clean Order (AO Hans Baaten), Requirements voor SOA (Parasoft Rix Groenboom), Requirements Patterns (AO Jan Harland), Formal and Agile Requirements (IMPROVE QS Benjamin Timmermans) en (OutSystems Ruud Hochstenbach).
Toegevoegde waarde van de DREAM Vakbeurs
Naast de diverse sprekers op het event heeft een aantal bedrijven ervoor gekozen om (ook) op de Vakbeurs een stand in te richten. Tijdens de pauzes en de lunch hadden bezoekers alle gelegenheid om diensten en tools van onze sponsors van dichtbij te zien en zich te laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen. Uit de evaluatie bleek dat de combinatie tussen Event en Vakbeurs bij de bezoekers én de standhouders een grote toegevoegde waarde had.
DREAMagazine
In de aanloop naar het DREAM Evenement is in januari 2010 het eerste DREAMagazine uitgebracht. Daarmee is een medium gecreëerd waarin kennis en ervaring middels artikelen kan worden gedeeld met (vak)collega's. Ook de partners van het DREAM event hebben artikelen geschreven. En alle artikelen hebben natuurlijk een directe link met het thema Lean Requirements. Tijdens het DREAM Event is het tweede exemplaar van het DREAMagazine uitgedeeld aan alle bezoekers. Het is de bedoeling om het DREAMagazine meerdere keren per jaar digitaal te laten verschijnen.