DREAMagazine juni 2020

Download DREAMagazine juni 2020DREAMagazine 18

In een periode van sociale afstand dienen zich mogelijkheden aan, die anders verborgen waren gebleven. Zo is dit tijdschrift gemaakt zonder dat er daarvoor ook maar één keer mensen fysiek bij elkaar zijn gekomen. Een interview houden vanuit drie locaties blijkt heel goed te gaan. Screenshots nemen daarbij de rol over van foto’s.

In dit nummer staat een interview met Silvie Spreeuwenberg over haar boek Artificial Intelligence needs Explanation. In het boek betoogt ze dat er altijd sterke argumenten zijn om AI op begrijpelijke wijze uit te laten leggen waarom een bepaalde beslissing wordt genomen.

Reinoud de Leve is gefascineerd door de vraag waar de requirements vandaan komen. In zijn zoektocht stuitte hij op Intentioneel Modelleren, een aanpak die ervan uitgaat dat requirements voortvloeien uit de organisatorische omgeving van het systeem. Hij laat zien dat die invalshoek nieuwe mogelijkheden biedt.

Verder in dit nummer columns van Geertje Appel en Reinoud de Leve en een recensie van het nieuwe boek van Nicole de Swart.

Het DREAMagazine is een platform voor uitwisseling van ideeën over requirements engineering. Heb je iets te vertellen, dat de moeite waard is om met onze lezers te delen, aarzel dan dan niet om contact op te nemen. De redactie denkt graag mee over de vorm, waarin we je bijdrage kunnen gieten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Interview Silvie Spreeuwenberg: Maak kennis beschikbaar waar die nodig isDownload
  • Column Geertje Appel: Huidhonger?Download
  • Column Reinoud de Leve: Ockhams scheermesDownload
  • Recensie boek Nicole de Swart: Haal meer uit user storiesDownload
  • Waar komen de requirements vandaan: Intentioneel ModellerenDownload

You have no rights to post comments