DREAMagazine oktober 2019

Download DREAMagazine oktober 2019 DREAMagazine 17

Na DREAM18 hebben we uitgebreid gesproken met Arjan van Hessen over hoe AI het werk van de business analist zal veranderen. Dat interview hebben wij in maart gepubliceerd. Het interview met Esther Bliek en Judith van de Vorle over de AVG hebben we in juni gepubliceerd. Het plan was om niet meer zoals in voorgaande jaren twee magazines uit te brengen, maar om vaker losse artikelen te publiceren zodra ze klaar waren en slechts een magazine rond het event. Dat magazine zou bestaan uit deels eerder gepubliceerde artikelen en deels nieuwe artikelen. Deze aanpak heeft geleid tot twee mooie interviews maar niet tot een grotere productiviteit. Het laatste artikel van dit magazine is geheel nieuw. In dit artikel bespreken wij wat wij verstaan onder vakmanschap. Vakmanschap is de combinatie van kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn om hoog kwalitatief werk af te leveren. En net als een timmerman hebben wij business analisten een gereedschapskist met tools, methodes en technieken om dat te bereiken. Deze laten we in dit artikel aan bod komen.

Twee van onze gewaardeerde redactieleden, Linda Haak en Johan Oldenziel hebben dit jaar de redactie verlaten. Beiden vonden het na een flink aantal jaren Dream redactie tijd voor iets anders. Johan was de man achter de rubriek ‘Net gezien’. Vandaar dat er in dit magazine geen ‘Net gezien’ is. Linda heeft nog wel een bijdrage aan dit magazine geleverd in de vorm van een artikel over prioriteren van de back log.

Wij zijn bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Interview Arjan van Hessen: Kies de juiste voorbeelden!Download
  • Interview Esther Bliek en Judith van de Vorle: Data is het nieuwe goud voor bedrijven gewordenDownload
  • Overzichtsartikel vakmanschap: Vakmanschap meesterschapDownload

You have no rights to post comments