DREAMagazine oktober 2017.

Download DREAMagazine oktober 2017 DREAMagazine 14

In dit nummer van het DREAMagazine laten we verschillende mensen aan het woord over hun kijk op ons vakgebied.

We spreken met Nicole de Swart over de nieuwe editie van haar Handboek Requirements. Zij vertelt hoe ingrijpend ons vakgebied is veranderd sinds zeven jaar geleden de vorige versie van haar boek verscheen. Op één van onze vragen geeft ze maar gedeeltelijk antwoord. In plaats van een volledig antwoord biedt zij de lezers van DREAMagazine aan om in een skype sessie met haar meer over het onderwerp te weten te komen. Zorg wel dat je je vóór 10 oktober aanmeldt!

We interviewden Mathijs Haak en Hanne Nusselder over UX/CX. In het interview vertellen zij met welke methode en middelen hun bedrijf klanten op weg helpt naar een betere user experience en customer journey.

Met Aschwin van Osch spraken we over hoe een Business Analist en een Informatieanalist een uiterst zinvolle rol kunnen spelen in een Agile omgeving.

Peter Kalmijn breekt in een column een lans voor de beelddenkers. Geen woorden maar beelden.

En ten slotte geven we Jurri Ross een podium om nog één keer zijn ongezouten meningen te geven over de ontwikkelingen in ons vakgebied.

Wij zijn bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Interview Nicole de Swart: Combineer user stories met andere requirementstechnieken. Download
 • Interview Mathijs Haak en Hanne Nusselder: Are you experienced? Download
 • Interview Aschwin van Osch: De ervaring van de klant wordt steeds belangrijker. Download
 • Column: Beelddenken vloek of talent? Download
 • Interview Jurri Ross: Wat is ICT meer dan de koffieautomaat? Download

DREAMagazine februari 2017. Thema: DREAM16

Download DREAMagazine februari 2017 DREAM16. Nu met stripverhaal!

In dit nummer van het DREAMagazine besteden we veel aandacht aan DREAM16. We praten na met Hidde Nieuwenhuijsen en Nataša Divljak over hoe zij DREAM16 hebben beleefd, wat voor hen de hoogtepunten waren en wat ze hebben gemist. We hebben een interview met beide keynote speakers.

Geertje Appel en Linda Haak praten met Lynda Girvan na over hoe de wereld van de business analist is veranderd in een agile omgeving. Johan Oldenziel en Reinoud de Leve praten met Penny Pullan na over stick figures, scribbly figures en hoe je je toolset als visueel analist opbouwt. Verder schrijft Peter Kalmijn een boeiend verhaal over zijn ervaringen bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Linda Haak leert ons hoe je op verschillende manieren meer uit een retrospective kunt halen.

Guido van Laar beschrijft zijn kijk op ketenmonitoring en hoe dat kan worden ingezet om verstoringen nog verder terug te dringen. We hebben de vaste rubrieken Net gezien en Versus. Beide hebben Visualisatie, het onderwerp van DREAM16, als thema.

Ten slotte vonden wij dat in een nummer waarin het beeld centraal staat een beeldverhaal niet kon ontbreken. Edwin Stoop (www.sketchingmaniacs.com home of visual believers) heeft daar op een bijzondere wijze vorm aan gegeven.

Wij zijn bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Interview Lynda Girvan: Business Analysts have always been Tshaped. Download
 • SCRUM: Retrospective. Download
 • Interview Penny Pullan: Be brave and enjoy it! Download
 • Versus: Plaatje uitleggen. Download
 • Net gezien: Visualisatie. Download
 • Stripverhaal: De Vergeten Geschiedenis van de Scheepsbouwtekenaars. Download
 • De Praktijk: het NFI: Met BPMN en UML forensich onderzoek ondersteunen. Download
 • Ketenmonitoring bij ProRail: Een nieuwe kijk op ketenmonitoring. Download
 • Dubbelinterview: Je zult mij de komende tijd geen stick figures meer zien tekenen. Download

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen