Met veel plezier en enthousiasme stellen we u voor aan onze facilitator: Atos

Het gedrag van de consument verandert op basis van nieuwe technologieën en hogere verwachtingen ten aanzien van de user experience. De snel veranderende wettelijke, politieke en maatschappelijke vereisten die onze klanten stellen, samen met nieuwe digitale technologieën, zorgen voor een revolutie in de manier waarop organisaties werken en presteren. Ze moeten snel, adaptief en innovatief zijn en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid verhogen. Dit vraagt om vastberadenheid, eigenaarschap, performance, flexibiliteit en creativiteit.

Deze factoren kenmerken de hedendaagse software engineering. Agile gedachtegoed en werken in teams vormen hiervoor de basis.

Het agile gedachtegoed ondersteunt het continue denkproces naar het voortdurend zoeken en leveren van (additionele) bedrijfswaarde (‘business value’) van een (groep van) applicaties. Tijdens de volledige levensloop van een business applicatie is ieder incrementeel release primair gericht op het toevoegen van bedrijfswaarde, of het nu gaat om nieuwe functionaliteit of het verbeteren van de applicatiearchitectuur. Iedere aanpassing gaat over het vergroten van de bedrijfswaarde en  voorkomen dat de applicatie zijn waarde verliest, zowel vanuit business- als IT-perspectief.

De teams en de manier van werken, zoals bijvoorbeeld scrum, geven hier vervolgens invulling aan. Het team neemt eigenaarschap gedurende alle fases uit de levenscyclus van een applicatie, en met het bijbehorende DevOps-paradigma 'you build it, you run it', verdwijnt de traditionele scheiding tussen beheer en ontwikkeling.

Met de high-performance team propositie, als eerste partij in Nederland, speelt Atos al ruim 10 jaar in op deze verandering. In onze team opzet en aanpak spelen zowel de business analist en requirements engineer een belangrijke rol blijkt uit onze ervaringen met meer dan 100 teams operationeel in Nederland. Als verlengstuk van enerzijds de product owner en anderzijds vanuit de engineers, moeten zij continu de vertaling maken naar wat minimaal noodzakelijk is om de businesswaarde maximaal te vergroten.

Het thema van DREAM22, klantfocus -Customer focus-, is voor ons dan ook een niet meer dan logisch thema. En met programma onderwerpen zoals ‘There is always a next sprint’, ‘Hoe agile analyse de klant betrekt!’ en ‘Customer-focussed conversational  AI implementations’, om zomaar een aantal te noemen, is het dan ook een must voor iedere business analist en requirements engineer om naar het DREAM22 event te komen.

Meer weten over alles wat Atos wereldwijd doet en organiseert en wat Atos voor uw bedrijf kan betekenen? Kijk op de LinkedIn pagina of loop even langs bij de Atos stand op DREAM22 op 12 oktober aanstaande! Het Atos team heet u daar van harte welkom!

Wilt u sponsor worden van DREAM22? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een berichtje via LinkedIn!

You have no rights to post comments