De Call for Speakers DREAM23 is geopend! 

 

Het volgende DREAM event (DREAM23) zal plaats vinden op dinsdag 10 oktober 2023 in Hotel Van Der Valk in Vianen.  Wij zijn voor DREAM23 op zoek naar sprekers die onze bezoekers kunnen boeien met pakkende onderwerpen uit het vakgebied van Business Analyse, requirements management of functioneel ontwerp, bij voorkeur met een onderwerp dat aansluit bij het thema van dit jaar. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie, workshop of discussie. 

 

Het thema voor DREAM23 is de Toekomst van business analyse. Er gebeurt veel binnen ons vakgebied: nieuwe rollen, de opkomst van AI en nieuwe samenwerkingstools. We zijn benieuwd welke ontwikkelingen je ziet en hoe je nieuwe technieken en tools toepast in je werk als business analist. Maar ook demonstraties van hoe bewezen technieken en tools nog steeds van toegevoegde waarde zijn voor business analyse. We rekenen daarom weer op een DREAM event boordevol inspiratie.

 

We gaan de sessies verdelen in een aantal tracks, die we zo logisch mogelijk gaan indelen, zodat voor onze bezoekers een overzichtelijk programma ontstaat. Onderwerpen die nu al bij ons langskwamen en waar je wellicht door geïnspireerd wordt:

 • De rol van business analist
 • Tools en technieken
 • Innovaties 
 • Duurzaamheid
 • Architectuur
 • Samenwerken

 

Er zijn veel onderwerpen die te maken hebben met het thema Toekomst van business analyse. Heb jij hier inzicht in, ideeën over, ervaring mee? Kun jij onze bezoekers op een inspirerende manier hierin meenemen? Bijvoorbeeld op basis van een praktijkcase, discussie of een workshop? Dien dan jouw voorstel in voor een pakkende presentatie of workshop tijdens het DREAM23 event!

 

Instructie voor het indienen van voorstellen:

Voorstellen ontvangen wij graag op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een voorstel bestaat uit:

 • Naam en functie van de spreker(s) en de naam van de werkgever/opdrachtgever (liefst met een foto van de spreker(s))
 • Sprekerservaring van de spreker(s)
 • Onderwerp van het voorstel
 • Voorstel van de titel van de presentatie/workshop
 • Korte omschrijving van de inhoud van het voorstel, een one-pager met verhaallijn presentatie
 • Vorm waarin het voorstel behandeld wordt (bv. workshop, discussie, presentatie praktijkcase).

 

We zien je voorstel graag tegemoet!

 

Belangrijk om te weten: 

-           Evaluaties van het DREAM event tonen keer op keer aan dat de bezoekers de praktijkverhalen het meest waarderen

-           Voorstellen waarbij (business) stakeholders betrokken zijn bij de presentatie hebben de voorkeur van de programmaraad.

-           Wij zullen vooral voorstellen selecteren die aansluiten bij het thema, voor een interessant ander onderwerp kunnen wij hiervan afwijken. 

 

Data: 

14 apr 2023     Call for Speakers DREAM23 wordt gesloten.

28 apr 2023     Terugkoppeling van programmaraad naar de sprekers toe of hun voorstel geaccepteerd is.

05 mei 2023   Materiaal van spreker voor publicatie (outline, bio, foto) is compleet

12 mei 2023    Programma wordt gepubliceerd.

02 juni 2023    Sprekers leveren eerste concept presentatie.

29 sept 2023   De definitieve presentaties zijn gereed en digitaal beschikbaar voor de programmaraad.

           

10 okt 2023     DREAM event. Met toestemming van de spreker wordt de presentatie op zijn vroegst op de dag van het DREAM event op de website geplaatst. 

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze website www.dreamevent.nl. en meldt je aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kun je ons volgen op Linkedin .

 

Met vriendelijke groet,

DREAM23 Programmaraad Geertje Appel, Frans Hölsgens, Jan Willem Zaalberg, Kim van den Akker

Met veel plezier en enthousiasme stellen we u voor aan onze facilitator: Atos

Het gedrag van de consument verandert op basis van nieuwe technologieën en hogere verwachtingen ten aanzien van de user experience. De snel veranderende wettelijke, politieke en maatschappelijke vereisten die onze klanten stellen, samen met nieuwe digitale technologieën, zorgen voor een revolutie in de manier waarop organisaties werken en presteren. Ze moeten snel, adaptief en innovatief zijn en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid verhogen. Dit vraagt om vastberadenheid, eigenaarschap, performance, flexibiliteit en creativiteit.

Deze factoren kenmerken de hedendaagse software engineering. Agile gedachtegoed en werken in teams vormen hiervoor de basis.

Het agile gedachtegoed ondersteunt het continue denkproces naar het voortdurend zoeken en leveren van (additionele) bedrijfswaarde (‘business value’) van een (groep van) applicaties. Tijdens de volledige levensloop van een business applicatie is ieder incrementeel release primair gericht op het toevoegen van bedrijfswaarde, of het nu gaat om nieuwe functionaliteit of het verbeteren van de applicatiearchitectuur. Iedere aanpassing gaat over het vergroten van de bedrijfswaarde en  voorkomen dat de applicatie zijn waarde verliest, zowel vanuit business- als IT-perspectief.

De teams en de manier van werken, zoals bijvoorbeeld scrum, geven hier vervolgens invulling aan. Het team neemt eigenaarschap gedurende alle fases uit de levenscyclus van een applicatie, en met het bijbehorende DevOps-paradigma 'you build it, you run it', verdwijnt de traditionele scheiding tussen beheer en ontwikkeling.

Met de high-performance team propositie, als eerste partij in Nederland, speelt Atos al ruim 10 jaar in op deze verandering. In onze team opzet en aanpak spelen zowel de business analist en requirements engineer een belangrijke rol blijkt uit onze ervaringen met meer dan 100 teams operationeel in Nederland. Als verlengstuk van enerzijds de product owner en anderzijds vanuit de engineers, moeten zij continu de vertaling maken naar wat minimaal noodzakelijk is om de businesswaarde maximaal te vergroten.

Het thema van DREAM22, klantfocus -Customer focus-, is voor ons dan ook een niet meer dan logisch thema. En met programma onderwerpen zoals ‘There is always a next sprint’, ‘Hoe agile analyse de klant betrekt!’ en ‘Customer-focussed conversational  AI implementations’, om zomaar een aantal te noemen, is het dan ook een must voor iedere business analist en requirements engineer om naar het DREAM22 event te komen.

Meer weten over alles wat Atos wereldwijd doet en organiseert en wat Atos voor uw bedrijf kan betekenen? Kijk op de LinkedIn pagina of loop even langs bij de Atos stand op DREAM22 op 12 oktober aanstaande! Het Atos team heet u daar van harte welkom!

Wilt u sponsor worden van DREAM22? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een berichtje via LinkedIn!

Graag stellen we u voor aan onze partner: Entrador Consultancy Group

We zijn er ook dit jaar weer graag bij als sponsor van DREAM. Na 2 jaar fysieke afwezigheid tekent zich een mooi DREAM22 af. Een prachtig "Customer Focus" programma en een ideale gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten. Na 2 bijzondere "Covid-19" jaren is DREAM22 de plek om bij te praten over het mooie vak op het raakvlak van Business en IT. Wat Entrador (Het Thuis van Business Analisten) met DREAM heeft? Al voor de start van Entrador in 2010 waren we in een vorig leven nauw betrokken bij de start van DREAM(08). We zien elkaar volgende week woensdag, tot dan!

En.. over Entrador..zie https://www.entrador.nl/ De koffie staat klaar ;-)

Wilt u ook partner worden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een berichtje via LinkedIn!

DREAM stelt u graag voor aan haar partners: Le Blanc Advies

Verandering is er altijd. Zeker binnen de overheid en semi-overheid. Denk aan wetswijzigingen, de invoer van nieuwe wetten en de technologische ontwikkelingen. Al deze veranderingen vragen om goed uitgedachte oplossingen en begeleiding bij de manier waarop je informatie organiseert en toegankelijk maakt. Maar hoe zorg je ervoor dat oplossingen zowel de organisatie als de gebruiker verder helpen? En hoe zorg je ervoor dat de oplossing over 5 jaar nog steeds naar tevredenheid in gebruik is?

Door het verbinden van mens, business en informatie. Dat is waar wij bij Le Blanc Advies voor gaan. Wij stellen de behoeften en belangen van de gebruikers én opdrachtgevers centraal. Een oplossing die wenselijk, haalbaar en maakbaar is.

Zo dragen wij bij aan het grotere doel: Samen naar een goed geïnformeerd Nederland.

‘Voor professionals door professionals.’ Dat is ons motto bij Le Blanc Academy. Cursussen of diploma programma’s voor Business Analyse en Solution Architectuur. Onze trainers delen graag hun kennis en ervaringen om vakgenoten nog effectiever te maken.

Wilt u meer te weten komen over Le Blanc? Kijk dan op hun website: https://leblancadvies.nl/ 

Wilt u ook partner worden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een berichtje via LinkedIn!

 

 

 

 

 

 

 

BA Achievement Award

An initiative by the DREAM Event, BA & Beyond, and the IIBA Dutch and Brussels Chapters.

Achievement: A thing done successfully with effort, skill, or courage. *

What Business Analysis achievement are you or your team really proud of?

Business Analysis encompasses a broad range of activities, and is valuable in a broad set of situations. Ultimately, it helps people and organisations through change. It helps establish a change that people care about and value.

What change did you or your team help establish? What success was achieved using your Business Analysis skills and experience? Which interesting analysis approach have you used?

Achievements can be related to projects, BA competence centers, dealing with a situation like COVID-19 in your BA work, …

Submit your proposal by Friday 11 September and have a chance at becoming the first BA Achievement Award winner!

The jury will select a shortlist, the shortlisted entries will present themselves at DREAM20 on Thursday 1 October 2020. The award ceremony will take place during the BA & Beyond conference, which will be held in Brussels on 13 October 2020.

* Oxford Dictionary on lexico.com

Timeline

 • Friday 11 September: Submission deadline
 • Monday 21 September: Publication of shortlisted submissions
 • Thursday 1 October: Pitch and Q&A with jury and audience at the online DREAM Event
 • Thursday 1 October → Sunday 11 October: Public voting by attendees of the DREAM Event and BA & Beyond Conference
 • Tuesday 13 October: Award ceremony at the BA & Beyond Conference

Evaluation

 • Submissions will be evaluated by
 • Up to 5 submissions will be shortlisted by the jury for public pitch and Q&A at the DREAM Event.
 • The public pitch and Q&A will consist of
  • a short explanation of the achievement;
  • answers to a small number of jury questions communicated on beforehand, together with the publication of the shortlist;
  • answers to additional questions by the jury and the conference attendees.
 • Both the jury’s and the public’s vote have a 50% weight. In case of an ex aequo, the Jury’s vote will be decisive.

Award

 • Shortlisted submissions will receive 2 free tickets for the DREAM Event and the BA & Beyond Conference.
 • The winning submission will receive 2 free tickets for both next year’s DREAM Event and next year’s BA & Beyond Conference.
 • Shortlisted and winning submissions will receive exposure in the organisers’ communications.

 

 

 

DREAM20 gaat Digitaal!

Wie had kunnen denken toen we het thema creativiteit kozen voor dit jaar dat we die als organisatie zo hard nodig zouden hebben.

Achter de schermen zijn we druk bezig om het DREAM event dit jaar helemaal digitaal op te zetten. Alle sprekers hebben positief gereageerd op ons verzoek om hun verhaal om te zetten naar een digitale versie. Samen met hen werken we verder aan een optimale invulling. Het programma klopt dus voor wat betreft de sprekers maar de exacte indeling passen we nog aan zodra de nieuwe opzet helemaal is uitgewerkt.

Houdt 1 oktober dus vrij voor een ander maar toch vertrouwd DREAM event.