If you can dream it, you can do it!

Ken jij deze bekende uitspraak van story teller Walt Disney? Daarmee verwees hij naar het feit dat al zijn successen ooit met een (eerste) droom begonnen. In 2008 had een aantal mensen binnen Atos ook een droom. Zij realiseerden de eerste editie van het DREAM event. Met ’Een heldere kijk op requirements’ werd blijkbaar geappelleerd aan een latente behoefte binnen de groep van Nederlandstalige requirements engineers. Het werd een groot succes. Meer lezen over de historie van het DREAM event? Kijk hier.

DREAM19, de 10e editie, staat gepland voor 3 oktober 2019 in Vianen. Deze editie staat in het teken van VAKMANSCHAP! Heb jij je al aangemeld als bezoeker? Registreer hier.

  

Het programma uitgelicht

Nog anderhalve week en dan is alweer het tiende DREAM event. We zijn verheugd dat het ons wederom gelukt is om een interessant programma samen te stellen met een breed scala aan onderwerpen die een link hebben met het hoofdthema Vakmanschap. Zo is er een presentatie over een grote SAFe-implementatie. Gezien de populariteit van SAFe op dit moment, verwachten wij dat er zeker belangstelling is om te horen hoe dit is uitgevoerd. Daarnaast is er een presentatie over vakmanschap binnen het UWV en komt de Rechtspraak ook dit jaar met een verhaal uit hun eigen praktijk: zij zullen toelichten hoe zij met monitoring omgaan.

  

Nieuw boek van onze keynote spreker Debra Paul

Onze keynote spreker van dit jaar, Debra Paul van AssistKD, is gepromoveerd op het vak Business Analyse en heeft het Business Analysis Service Framework ontwikkeld. Debra heeft afgelopen zomer een boek over haar promotieonderzoek afgerond. Samen met Christina Lovelock schreef zij het boek ‘Delivering Business Analysis, The BA service handbook’. In dit boek beschrijven zij de volgende stap naar volwassenheid voor het vakgebied business analyse en hoe je ervoor zorgt dat je business analyse als dienst kunt leveren. In haar presentatie zal Debra ingaan op een aantal aspecten dat zij is tegenkomen tijdens haar research voor haar promotieonderzoek en tijdens het schrijven van het boek. Sinds deze week is het boek verkrijgbaar via de BCS of Amazon.

  

Grondleggers van DREAM in het zonnetje

Dit jaar is alweer de tiende editie van DREAM, en deze tiende editie is te danken aan de inzet van heel veel mensen. Er zijn echter een paar mensen die wij beschouwen als de grondleggers van DREAM en dankzij hun inspiratie, inzet en overtuiging is er ooit een eerste editie van DREAM geweest en is het event gegroeid naar het event waar we vandaag de dag nog steeds trots op zijn. Vorig jaar hebben ze allebei afscheid genomen, maar we vonden dat dat niet helemaal ongemerkt mocht gebeuren, Wij vinden dat ons jubileum van dit jaar een mooie gelegenheid is om ze hiervoor in het zonnetje te zetten. We zijn daarom erg blij dat Jan van Staveren en Remco Lagarde aanwezig zullen zijn om ze te bedanken voor hun idee waaruit ooit de eerste versie van DREAM ontstond en voor hun inzet en doorzettingsvermogen waardoor het is gegroeid tot een jaarlijks evenement.

  

Netwerken tijdens DREAM19

Het DREAM event is bij uitstek de gelegenheid om te netwerken met je vakgenoten. Via de LinkedIn app is het heel eenvoudig om te linken met andere bezoekers. Dit kan op 2 manieren, die wij via dit nieuwsbericht alvast met jullie delen:

  •  In de buurt/Nearby

Functie waarmee je jezelf digitaal zichtbaar maakt voor je nabije LinkedIn contacten en tevens ziet wie er nabij is. Meest actuele beschrijving staat hier: LinkedIn In de buurt

  •  QR-code

Functie waarmee je je LinkedIn gegevens kunt delen met andere LinkedIn profielen tijdens het DREAM event. Je kunt je eigen QR-code delen en uiteraard ook vice versa de QR-code van je buur scannen. Meer weten? Kijk op: LinkedIn QR code.

  

Jubileum editie DREAM19

Dit jaar vindt de tiende editie plaats van het DREAM event. Daar staan wij graag even bij stil. Wij hebben Arjen Uittenbogaard gevraagd bij de start van het event iets te vertellen over het verleden en heden van DREAM. Arjen is een begenadigd verteller en heeft in het verleden al verschillende keren opgetreden als spreker tijdens het DREAM event. In zijn bijdrage zal hij ingaan op wat hem daarbij is opgevallen. Dat zal gaan over de inhoud van het vakgebied, maar hij zal zich daar zeker niet toe beperken.
Verder willen wij een aantal mensen in het zonnetje zetten die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om van het DREAM event te maken wat het nu is.