DREAMagazine oktober 2018.

Download DREAMagazine oktober 2018 DREAMagazine 16

Het aanbod van onderwerpen is in dit nummer van het DREAMagazine weer breed. Julia Müller vertelt over hoe Design Thinking kan helpen bij het doorbreken van de valkuil van kleine incrementele verbeteringen: welke fasen doorloop je bij Design Thinking en wanneer moet je het beslist wel of juist niet toepassen? Reinoud de Leve geeft een levendige impressie van wat het gebruik van Big Data door het opsporingsapparaat voor zijn privéleven tot gevolg kan hebben. Zijn overweging maakt duidelijk dat hier sprake is van een maatschappelijk dilemma, dat we niet zomaar terzijde kunnen schuiven. Hans Siebering heeft een 20 jaar oud boek uit de kast gepakt, afgestoft en herlezen. Hij komt tot de verrassende conclusie dat we hier nu nog veel aan kunnen hebben. We interviewen Michel van der Meulen over Soft Skills en realiseren ons opnieuw hoe belangrijk houding en gedrag, bewustzijn en zelfkennis zijn voor de requirements engineer. Rik Sneller vertelt ons hoe Process Mining kan worden ingevoerd en hoe het zo kan worden ingezet, dat je er al na een korte periode rijpe vruchten van kunt plukken. Linda Haak vraagt zich af welke eigenschappen een analist moet hebben om ook de rol van Scrum Master te kunnen vervullen. Tot slot heeft de rubriek Net gezien deze keer geen thema, maar hebben we de mensen die meegewerkt hebben aan dit DREAMagazine gevraagd op welke werkgerelateerde websites over zij graag vertoeven. Het heeft een boeiende verzameling opgeleverd.
Wij zijn bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Interview Julia Müller: Wil je innoveren pas dan Design Thinking toeDownload
 • Column: Big DataDownload
 • Geschiedenis: Uit de annalen van de analyseDownload
 • Interview Michel van der Meulen: Werk aan jezelf!Download
 • Interview Rik Sneller: Process mining by designDownload
 • Column: Is een analist geschikt als scrummaster?Download
 • Net gezien: FavorietenDownload

 

DREAMagazine februari 2018.

Download DREAMagazine februari 2018 DREAMagazine 18

Op 3 oktober 2017 vond in Vianen alweer het achtste DREAM event plaats. Net als andere jaren had het event een veelzijdig programma. In dit magazine blikken we terug op het DREAM event. Joris Mens en Remco Bunder schreven een interessant artikel over Process mining. Process mining is een zeer krachtig middel om inzicht te krijgen in hoe de processen binnen een onderneming werkelijk lopen. In het artikel Digitale transformatie is een feest leggen Ivonne Pensa en Ruud Poels uit waarom nog niet iedereen eraan mee doet. Ze vergelijken digitalisering met rouwverwerking en beweren dat het toch een feest is. Dennis Geluk zet op een rijtje waarin user stories verschillen van use cases en hoe je ze naast elkaar kunt gebruiken. Linda Haak interviewde Anne-Marie van der Poort en Paul Klaassen over hun rol als Product Owner en Analist bij de Rechtspraak. En tenslotte opent Reinoud de Leve dit magazine met zijn impressie van het DREAM event. Hij concludeert dat het DREAM event weer liet zien dat het vakgebeid levensvatbaarder is dan ooit. We kijken uit naar het volgende DREAM event en onderwijl gaan wij aan de slag met een nieuw magazine.

Wij zijn bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Impressie: Het DREAM event van Reinoud de Leve. Download
 • Goede aanpak vraagt om een mix van techniek en menselijkheid: Digitale Transformatie is een feest! Download
 • User Stories en/of Use Cases: Agile requirements user stories, use cases of beide? Download
 • Interview met Anne-Marie van der Poort en Paul Klaassen: Analist en Product Owner. Download
 • Process Mining bij NS: Op zoek naar het bekende onbekende. Download