De Call for Papers DREAM18 is geopend!

Het volgende DREAM event (DREAM18) zal plaats vinden op donderdag 4 oktober 2018 in Hotel Van Der Valk in Vianen.

Ook dit jaar zijn wij op zoek naar sprekers die onze bezoekers met pakkende onderwerpen kunnen boeien en bijpraten over een bepaald onderwerp dat aansluit bij het hoofdonderwerp van dit jaar. Dit kan in de vorm van een presentatie, workshop, discussie of anderszins zijn.

Wij hebben dit jaar gekozen voor het hoofdonderwerp Data, een onderwerp waar je anno 2018 niet meer omheen kunt. Denk aan Big Data, Privacy (GDPR/AVG), Blockchain etc. Wij zullen zoveel mogelijk Papers selecteren die aansluiten bij het onderwerp 'Data; de impact van data op de business (analist)'. Oftewel hoe gaan we om met de data die verzameld wordt in de verschillende bedrijfsapplicaties en met welke normen en standaarden hebben we te maken? Bij ruimte in het programma of een interessant ander onderwerp kunnen wij hier van afwijken.

 

 

Datamanagement

Bovengenoemde onderwerpen kom je op elke ICT gerelateerde website vaak tegen. Bijna elke organisatie is op zijn minst met een van deze onderwerpen bezig, zij het in de voorbereiding, oriëntatie of uitvoering.

Als business analist zijn wij betrokken bij deze fasen om de verbinding te leggen tussen de wensen van de business en de mogelijkheden van ICT, om slim gebruik te maken van alle data en deze vervolgens om te zetten tot informatie en/of business proposities. Van de business analist wordt verwacht dat hij op de hoogte is van de normen en standaarden in de markt en hoe deze te implementeren.

Heb jij hier inzicht in, ideeën over, ervaring mee? Kun jij onze bezoekers op een inspirerende manier hierin meenemen? Bijvoorbeeld op basis van een praktijkcase, discussie of een workshop? Dien dan jouw voorstel in voor een pakkende presentatie of workshop tijdens het DREAM18 event!

Indienen van voorstellen:
Voorstellen kunnen verzonden worden naar het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een voorstel bestaat uit:

  • Naam en functie van de spreker(s) en de naam van de werkgever/opdrachtgever
  • Onderwerp van het voorstel
  • Voorstel van de titel van de presentatie/workshop
  • Korte omschrijving van de inhoud van het voorstel
  • Vorm waarin het voorstel behandeld wordt (e.g. workshop, presentatie, discussie, uitwerking praktijkcase)
  • (Verwachte) Benodigde hulpmiddelen bij het voorstel

Belangrijk: Evaluaties van het DREAM event tonen keer op keer aan dat de bezoekers de praktijk verhalen het meest waarderen. Bij de toetsing van de voorstellen zal dus sterk gelet worden op de waarde in de praktijk. Praktijkervaringen opgedaan in projecten verteld door stakeholders van het proces en/of systeem hebben de voorkeur van de programmaraad.

Belangrijke datums

1 april 2018 Call for Papers DREAM18 zou worden gesloten. Is nog niet formeel gesloten
7 mei 2018 Terugkoppeling van programmaraad naar de sprekers toe of hun voorstel geaccepteerd is.
15 mei 2018 Geselecteerde sprekers sturen de eerste (concept) versie van hun presentatie naar de programmaraad.
30 juni 2018 Het programma is duidelijk, sprekers leveren materiaal voor de DREAM website (foto, korte bio, korte beschrijving presentatie).
15 juni 2018 Vanaf 15 juni vragen we om de definitieve versie van de presentatie al een keer aan de programmaraad te presenteren. Exacte timing daarvan gebeurt in onderling overleg met de spreker.
september 2018 De definitieve presentaties zijn gereed en beschikbaar voor de programmaraad.

We zien uw voorstel graag tegemoet!

Met vriendelijke groet, DREAM18 Programmaraad
Geertje Appel (Le Blanc Advies), Jan Legtenberg (Le Blanc Advies), Jeroen Ike (Entrador), Theo Vogels (Atos), Judith van de Vorle